Ondernemerscoaching

Je financiële cijfers vormen het uitgangspunt om een toekomstdoel te bereiken met jouw onderneming. Met A&C krijg je betrokken financiële experts aan je zijde die je – met het oog op dit doel – coachen omtrent alles wat met financiën en fiscaliteit te maken heeft. Naast het facet ondernemerscoaching dat standaard in onze dienstverlening vervat zit, kan je ons als coach ook inschakelen voor specifieke uitdagingen.

JIJ JOUW VAKGEBIED, WIJ HET ONZE

Meestal zijn ondernemers de absolute expert in het vakgebied waarin hun bedrijf actief is. Jammer genoeg schort het wel eens aan financiële en fiscale kennis. Uiteraard moet je als ondernemer geen financiële of fiscale expert zijn, toch is een basiskennis volgens ons noodzakelijk.

Als ondernemerscoach investeren we veel tijd in het toelichten van de financiële basisgegevens van jouw onderneming. Hoe moet je de balans en de jaarrekening interpreteren? Zijn dit goede cijfers of zitten er ergens financiële addertjes onder het gras?

We geven je uiteraard geen saaie theoretische cursus, wel nemen we de nodige tijd om de belangrijkste begrippen en kerncijfers van jouw financiële rapporten toe te lichten. Wanneer er ergens in de cijfers ‘oranje alarmlichten’ knipperen, dan maken we je daar graag attent op.

Bij nieuwe klanten stellen we al te vaak vast dat ze geen antwoord weten op de vraag: ‘Hoeveel bedraagt je brutowinstmarge?’. Meestal krijgen we dan de reactie: ‘Dat heeft mijn vorige boekhouder me nog nooit gevraagd.’ Dit voorbeeld toont meteen aan dat A&C als ondernemerscoach veel verder gaat dan de meeste boekhoudbedrijven.

Deze vorm van ondernemerscoaching zit standaard in onze werkwijze als boekhoudbedrijf vervat. Je betaalt er niets extra voor.

COACHING BIJ SPECIFIEKE UITDAGINGEN

Wanneer je als onderneming voor specifieke uitdagingen op financieel, administratief, juridisch of fiscaal vlak staat, kan je A&C inschakelen als vaste coach. Als kritisch klankbord bieden we je doorheen het traject de nodige ondersteuning om de uitdaging tot een goed einde te brengen.

Aan de hand van de financiële en fiscale cijfers, stippelen we samen een af te leggen traject uit. De mogelijke uitdagingen zijn eindeloos.

  • Wil je als bedrijf groeien, maar loop je tegen bepaalde financiële of fiscale obstakels aan?
  • Wil je de financiële documentenstroom binnen jouw onderneming volledig digitaliseren?
  • Verloopt de interne workflow van offerte tot factuur niet optimaal?

Wij begeleiden je stap voor stap bij de realisatie van de afgesproken doelstellingen. Wanneer nodig schakelen we externe experts uit ons netwerk in.

STARTERSADVIES EN –BEGELEIDING

A&C staat je op alle vlakken bij voor het succesvol opstarten van je eigen zaak. We helpen je niet alleen met het regelen van alle formaliteiten, ook voor de opmaak van je financieel plan mag je vertrouwen op onze expertise. Ook voor starters nemen we een coachende rol op. Want: goed begonnen is … half gewonnen. Onze dienstverlening voor starters omvat volgende aspecten:

  • Een volledig financieel plan door onze experts opgesteld
  • Advies voor het bepalen van de juiste juridische structuur: eenmanszaak, BVBA, NV, VOF, GCV,…?
  • Begeleiding bij de notaris voor de opmaak van de statuten
  • Inschrijven van uw zaak in KBO Ondernemingsloket
  • Inschrijven van de zaakvoerder bij het sociaal verzekeringsfonds
  • Opstarten van een BTW-nummer
  • Verschillende attesten en vergunningen


>>> Kan je een kritisch klankbord gebruiken?


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x