2 juli 2020

Nieuwe bedragen voor kilometervergoeding!

Zoals elk jaar werd vanaf 1 juli 2020 de kilometervergoeding geïndexeerd voor federale ambtenaren. Deze dient ook als richtsnoer voor de privésector. 

De aanpassing van het bedrag van de kilometervergoeding bestaat uit twee delen: 80 % van het bedrag hangt af van de evolutie van de gezondheidsindex, de overige 20 % is afhankelijk van de evolutie van de gemiddelde dagprijs van benzine en diesel.

Federale ambtenaren krijgen vanaf 1 juli 2020 een vergoeding van 0,3542 euro per kilometer wanneer ze hun eigen wagen gebruiken bij dienstverplaatsingen. Dit bedrag geldt tot 30 juni 2021.

Kosten eigen aan de werkgever in de privésector

De fiscus aanvaardt dit bedrag ook als een forfaitaire terugbetaling van kilometerkosten aan een werknemer die zijn eigen auto gebruikt voor verplaatsingen in dienst van zijn werkgever. De fiscus beschouwt dat dan als ‘kosten eigen aan de werkgever’ waardoor de terugbetaling belastingvrij blijft voor de werknemer. Een hogere vergoeding zal de fiscus ook aanvaarden als ‘kosten eigen aan de werkgever’, maar dan moet u kunnen bewijzen dat de vergoeding overeenstemt met de werkelijke kosten.

Bron: Omzendbrief 683 van 12 juni 2020

Nieuwe bedragen voor kilometervergoeding!

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x