1 juli 2022

Bedragen voor kilometervergoeding (2022)

Zoals elk jaar werd vanaf 1 juli 2022 de kilometervergoeding geïndexeerd voor federale ambtenaren. Deze dient ook als richtsnoer voor de privésector

De aanpassing van het bedrag van de kilometervergoeding bestaat uit twee delen: 80 % van het bedrag hangt af van de evolutie van de gezondheidsindex, de overige 20 % is afhankelijk van de evolutie van de gemiddelde dagprijs van benzine en diesel.

Federale ambtenaren krijgen vanaf 1 juli 2022 een vergoeding van  0,4170 euro per kilometer wanneer ze hun eigen wagen gebruiken bij dienstverplaatsingen. Dit bedrag geldt tot 30 juni 2023.

Kosten eigen aan de werkgever in de privésector

De fiscus aanvaardt dit bedrag ook als een forfaitaire terugbetaling van kilometerkosten aan een werknemer die zijn eigen auto gebruikt voor verplaatsingen in dienst van zijn werkgever. De fiscus beschouwt dat dan als ‘kosten eigen aan de werkgever’ waardoor de terugbetaling belastingvrij blijft voor de werknemer. Een hogere vergoeding zal de fiscus ook aanvaarden als ‘kosten eigen aan de werkgever’, maar dan moet u kunnen bewijzen dat de vergoeding overeenstemt met de werkelijke kosten.

Bron: Acerta update 28 juni 2022


Bedragen voor kilometervergoeding (2022)

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x